Ducati Diavel

Ducati Diavel: ontwerp van een droomfiets

diavl design

De Ducati Diavel: het "Basic instinct" van de ontwerpers

Wat krijg je als je een groepje ervaren Ducati ontwerpers opsluit en hun volledig hun ding laat doen met een ontwerp? Een ontwerp voor een droomfiets, gemaakt door de beste ontwerpers zonder enige beperking. En dat ontwerp is de Ducati Diavel geworden!

Met een "wat als?" benadering om een droomfiets te creëren, werden inspirerende vormen geschetst die een langere en lagere motor werden.

Het ontwerpen van een gestroomlijnd silhouet rondom een volbloeds competitiemotor vormde voor hen een uitdaging. Zoals de ware Ducati liefhebber al weet, gaan de mensen van Ducati geen uitdagingen uit de weg. Het resultaat mag gezien worden en zijzelf zijn het als een atleet in de startblokken.

"Met het voorwiel dicht op het kader van de Diavel en met behulp van de korte achterkant van een sportmotor, waren we in staat om dit gespierd design te versmelten met een chassis dat erop is afgestemd. " Hoe het voelt wanneer deze atleet wegsprint, ervaart u best zelf op een Ducati Diavel!

Ontwerper van de Diavel aan het woord!

Waar de Ducati Streetfighter woede uitstraalt, straalt de Diavel paraatheid, dominantie en een ruime portie zelfvertrouwen, grenzend aan superioriteit uit! Met de toevoeging van laterale radiatoren aan zijn brede schouders die virtuoos overgaan in zijn buik met oliekoeler krijgt deze atleet helemaal vorm!

De enorme 240 achterband is een perfect voorbeeld waarin de wens tot een compromisloze houding van de ontwerpers tot uiting komt. De enorme breedte van het rubber geeft zoveel macht en stijl aan de motor, zonder toegevingen aan de wendbaarheid. Het R&D team had gezworen het sturen messcherp te houden, zelfs als ze hiervoor een schokgolf door de industrie dienden te sturen. Met een Ducati Diavel krijgt u dus een compromisloos stukje state-of-the-art motortechnologie tussen de benen.

ducati

Ducati staat voor een sportieve rijstijl en innovatie in de motorwereld. Ducati verstaat als geen ander dat het bij de motorliefhebber soms gewoon om het "buikgevoel" draait en staat dan ook borg voor spannende en aangename rijmomenten. Het is dit soort visie en moed die Ducati dan ook naar het WK brengt. De Diavel vormt hier opnieuw geen uitzondering op en staat garant voor een echte Ducati-ervaring.

 

Passie met een nieuwe naam: "Diavel"

Diavel achterkant Op zekere dag, vroeg in de ontwikkelingsproces van de fiets, was het eerste prototype gemonteerd. Trots werd het prototype voorgesteld aan de overige Ducati ingenieurs. Een persoon stond aan de achterzijde van de fiets en zag zijn silhouet en riep in het Bolognese dialect: 'Ignurànt comm 'al. diavel". Dat betekent:"Kwaad, net als de duivel!"

En zo kreeg dit prachtstaaltje techniek zijn naam, geïnspireerd door de Bolognese dialect voor 'duivel'.

Dit doet denken aan hoe de Ducati "Monster" zijn naam kreeg bijna 20 jaar geleden, en de Diavel volgt nu dezelfde Bolognese traditie, het vormgeven van de toekomst van het motorrijden, en terwijl trouw blijven aan haar erfgoed.


Kleuren

diavel kleurenDe Diavel komt in het traditionele Ducati rood met rode frame en zwarte wielen of een geavanceerde parelwitte zijde en metallic zwart combinatie met zwart frame en zwarte wielen. De Diavel Carbon komt in een prachtig "rood carbon" (glans rood op een mat gewoven carbon) met rood frame of "black carbon" (zowel glans en mat gewoven carbon) met zwart frame. Beide Diavel Carbons hebben zwarte wielen, speciaal gemaakt om het natuurlijke aluminium hieronder tot zijn recht te laten komen. De Ducati Diavel staat dus niet alleen voor het ultieme Ducati rijplezier, maar maakt met zijn design minstens evenveel indruk!